Η συνταγή του Άκη για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο

Nόστιμες και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη.

Η συνταγή του Άκη για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο

Οι λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες είναι ένα κλασικό φαγητό που αρέσει σε όλους. Όταν δε, είναι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο νόστιμο και υγιεινό.

Σήμερα ο Άκης, μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνταγή και τα μυστικά του για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο.

Μην ξεχνάτε ότι το χοιρινό κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, D, και E, αλλά και σε φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επιπλέον, περιέχει αμινοξέα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη σύνθεση πρωτεϊνών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγεία των κυττάρων, του μυϊκού μας συστήματος και των ορμονών.

Υλικά:

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους κότας
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • 1,5 κιλό μπριζόλες χοιρινές, καρέ
  • 6 πατάτες, μέτριες, καθαρισμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 200 ml νερό, ζεστό
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved