Φτιάξτε πανεύκολα το δικό σας αφράτο Panettone (vid)
Συνταγή για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και μαλακό σπιτικό Πανετόνε (Panettone).
Τι και αν μας χωρίζει περίπου ένας μήνας από τα Χριστούγεννα, εμείς θέλουμε αυτή η καραντίνα να είναι γεμάτη χαρά, ευτυχία, λαμπάκια και όμορφες μυρωδιές για τα παιδιά μας.
"Πάλεψαν" σκληρά, έκαναν ό,τι έπρεπε για να επιστρέψουν στο σχολείο αλλά δυστυχώς ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τα υποχρέωσε να κάτσουν δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι.
Γι' αυτό και εμείς, θέλοντας να κάνουμε καλύτερο τον εγκλεισμό τους αποφασίσαμε να σας δίνουμε ιδέες για δραστηριότητες και συνταγές που θα σας φέρουν λίγο πιο κοντά στα Χριστούγεννα Μία από αυτές τις συνταγές εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες είναι και το Panettone. Αυτό το αφράτο κέικ ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ που έχει κερδίσει τις καρδιές μας.
Το Penettone είναι κάτι ανάμεσα σε αφράτο κέικ και πανύψηλο τσουρέκι γεμάτο με γλασαρισμένα και ζαχαρωμένα φρούτα. Το όνομά του, Panettone, που προέρχεται από την ιταλική λέξη "panetto" που σημαίνει μικρό ψωμί. Με την κατάληξη "one" αυτόματα μετατρέπεται σε "μεγάλο ψωμί".
Οι ιστορίες που το συνοδεύουν; Πολλές. Αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτές τώρα, θα αφήσουμε τα site μαγειρικής να αναλύσουν αυτό το θέμα. Εμείς θα σας δώσουμε την πανεύκολη συνταγή που έχουμε στα δικά μας μαγειρικά τεφτέρια και που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι με τα παιδιά σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 50 ml χλιαρό γάλα
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 4 γραμ. μαγιά
- 50 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι
- 300 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι (μην μπερδεύεστε τα υλικά είναι μετρημένα έτσι όπως θα τα χρησιμοποιήσετε γι' αυτό και κάποια θα τα δείτε διπλά και με άλλες αναλογίες)
- 150 ml (και ίσως κάτι παραπάνω) χλιαρό γάλα
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 80 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 150 γραμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.τ.γ ξύσμα λεμονιού
- φρουί γλασέ, αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας, κερασάκια, βερίκοκα, cranberries (περίπου 200 γραμ. όλα μαζί)
Θα χρειαστείτε ένα χαρτί ψησίματος για Panettone 11x11
Θα το ψήσετε στους 170°C για 45-60 λεπτά
Δείτε την αναλυτική διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί. Η επιτυχία να ξέρετε είναι στο "τσεπάκι" σας.