Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα για το γιορτινό τραπέζι
Μια νοστιμότατη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και αν αναρωτιέστε πώς να μαγειρέψετε το χοιρινό μπούτι που έχετε κατά νου για το γιορτινό τραπέζι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Έχει αρκετά μυρωδικά όπως δεντρολίβανο κα θυμάρι αλλά και μέλι με μουστάρδα για να αποκτήσει μια πιο πικάντικη γεύση.
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό, ρολό μπούτι σε δίχτυ
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. μουστάρδα, πικάντικη
- 1 κ.σ. Maggi Νοστιμιά
Για το γλάσο
- 250 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 250 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. μείγμα 5 spices
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com