Πολλά τα γλυκά αυτές τις μέρες αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ακόμα ένα. Όπως για αυτή την λαχταριστή τάρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα , κρέμα σοκολάτας και γλάσο.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο σε κύβους 1 εκ.
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 ml ανθόνερο
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο, για άλειμμα
Για την κρέμα σοκολάτας
- 200 γρ. γάλα
- 30 γρ. κακάο
- 20 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 κρόκους
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το γλάσο
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γρ. μέλι
- 60 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. βούτυρο
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
- σαντιγί, για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com