Λαβράκι με λαχανικά και κους κους από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Ημέρα των Φώτων σήμερα και συνήθως το μενού περιλαμβάνει ψάρι. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαβράκι με λαχανικά και κους κους στον φούρνο πολύ εύκολα και σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά:
Για το κους κους
- 200 γρ. κους κους
- 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Για τα λαβράκια
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια, ξερά
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 λαβράκια, καθαρισμένα
- 80 γρ. σάλτσα σόγιας
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com