Εάν και τα δικά σας παιδιά είναι λάτρεις της πίτσας, τότε αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα ρολάκια με γεύση πίτσας, πολύ εύκολα και με απλά υλικά. Σίγουρα θα θέλετε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά και είναι μία εξαιρετική επιλογή για κολατσιό στο σχολείο.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 300 γρ. γάλα, 3,5% σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 10 γρ. αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο
- σιμιγδάλι, ψιλό, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σάλτσα
- 90 γρ. σπιτική κέτσαπ
- 20 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 20 γρ. ελιά, σε πάστα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ρίγανη, ξερή
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 400 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com