Στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο - Δείτε πώς θα το φτιάξετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο - Δείτε πώς θα το φτιάξετε

Το στρούντελ είναι ένα γλύκισμα με καταγωγή από την Αυστρία, αν και όπως αναφέρει η wikipedia σήμερα το συναντάμε περισσότερο στην γερμανική κουζίνα. Φτιάχνετε από ζύμη και η λαχταριστή γέμιση περιλαμβάνει μήλα, σταφίδες και μπόλικη κανέλα.

Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας στρούντελ με σπιτικό φύλλο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

Για το φύλλο

  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • 15 γρ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • σαντιγί
  • δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved