Νόστιμο και υγιεινό κέικ με ελαιόλαδο, μήλο και frosting μελιού
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το μήλο είναι από τα φρούτα που έχουν την τιμητική τους το χειμώνα. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν ποικιλοτρόπως τον οργανισμό και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών για λαχταριστά γλυκίσματα.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ, ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, που μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 μήλα, πράσινα, κομμένα σε κομματάκια του 1 εκ.
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 80 γρ. σταφίδες, ξανθές
- 4 κ.σ. νερό
Για το frosting
- 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. μέλι
- 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com