Νόστιμο και υγιεινό κέικ μελιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Κέικ με άρωμα... Κούβας, έυκολα και γρήγορα!

Νόστιμο και υγιεινό κέικ μελιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό και μία τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, δίνει ενέργεια και παράλληλα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Το μέλι μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως στην καθημερινότητά μας και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών για γλυκά αντικαθιστώντας την επεξεργασμένη ζάχαρη. Φυσικά μπορεί να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για λαχταριστά γλυκίσματα, όπως το Κουβανέζικο κέικ μελιού του Άκη που θα δείτε παρακάτω.

Υλικά:

Για το κέικ

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη σως μελιού

  • 50 γρ. μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • κανέλα
  • 20 γρ. τζίντζερ

Για το frosting

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • μέλι, για το σερβίρισμα
  • καρύδια, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved