Princess cake - Ένα νόστιμο γλυκό για τα καραντινάτα γενέθλια των παιδιών σας
Πώς θα φτιάξετε και εσείς αυτό το νόστιμο κέικ.
Το Princess Cake, ή αλλιώς το κέικ της Πριγκίπισσας, είναι ένα σουηδικό κέικ το οποίο στην αρχή ονομαζόταν "Πράσινο Kέικ". Επειδή όμως άρεσε πολύ στις τότε πριγκίπισσες της Σουηδίας μετονομάστηκε σε Princess Cake.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
225 γρ. βούτυρο
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
3 αβγά, μέτρια
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για την κρέμα πατισερί
300 γρ. γάλα, 3,5%
1/2 λοβό βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κορν φλάουρ
3 κρόκους
50 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση-στήσιμο
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
Για την επικάλυψη
450 γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
1 κ.γ. ροζ χρώμα ζαχ/κής σε πάστα
Για το σερβίρισμα
3 μαύρα μούρα (blackberries)
ζάχαρη άχνη
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com