Το αβοκάντο θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό φρούτα και όχι άδικα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και E, καλά λιπαρά και κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος.
Μπορούμε να το καταναλώσουμε σκέτο, είτε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συνταγές, όπως την παρακάτω του Άκη για σπιτική πέστο αβοκάντο.
Υλικά:
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 20 γρ. βασιλικό
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50-100 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 ψωμί
- 200 γρ. ντοματίνια
- κλ. κρίταμο
- παρμεζάνα, σε φλούδες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com