Η συνταγή του Άκη για παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο
Συνταγή για τον αυθεντικό και παραδοσιακό νηστίσιμο χαλβά εύκολα και γρήγορα.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε φάει αρκετές φορές. Εάν θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς με τα χεράκια σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω πολύ εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com