Λαγάνα (Fougasse) - Η γαλλική συνταγή για την πιο νόστιμη λαγάνα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Λαγάνα (Fougasse) - Η γαλλική συνταγή για την πιο νόστιμη λαγάνα

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνεται. Φτιάξτε τη δική σας σπιτική λαγάνα από σήμερα ακολουθώντας την παρακάτω ιδιαίτερη συνταγή του Άκη. Η λαγάνα fougasse είναι η γαλλική παραλλαγή της δικής μας παραδοσιακής λαγάνας και σίγουρα θα τη λατρέψετε.

Υλικά:

  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 350 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved