Η συνταγή του Άκη για παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης
Φτιάξτε την πιο νόστιμη πίτα με τραγανό σπιτικό φύλλο, καρύδια και βελούδινη γέμιση με φρέσκο γάλα.
Η γαλατόπιτα είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό της Μάνης. Στη γεύση θυμίζει αρκετά το γαλακτομπούρεκο, αλλά έχει μόνο ένα φύλλο, στο κάτω μέρος και στο πλάι. Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του συνταγή και μοιράζεται μαζί μας όλα εκείνα τα μυστικά που θα εγγυηθούν ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά:
Για τα φύλλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 πρέζα αλάτι
- 130 γρ. νερό
Για την κρέμα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 βανιλίνη
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. καρύδια
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com