Μαραθοκεφτέδες φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη - Έτοιμοι σε χρόνο dt
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κεφτέδες από μάραθο, κρεμμύδι, φέτα και ανθότυρο.
Ο μάραθος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά. Η μυρωδιά και η γεύση του ταιριάζει σε πολλές συνταγές για παραδοσιακά και μη φαγητά. Επίσης, η σύστασή του σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, κάνει την κατανάλωσή του ευεργετική για τον οργανισμό.
Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για μαραθοκεφτέδες φούρνου. Ένα φαγητό πανεύκολο, έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.
Υλικά:
- 160 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 2 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 150-180 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com