Πανεύκολος κορμός λεμονιού με τυρί κρέμα - Έτοιμος σε 30 λεπτά!
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού, τότε ήρθε η ώρα να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο κορμό με το ανάλαφρο παντεσπάνι. Γεμίστε με βελούδινη κρέμα λεμονιού και απολαύστε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχει δοκιμάσει.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, ή 1 κ.γ. κουρκουμά
- βούτυρο, για το ταψί
Για τη γέμιση
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com