Συνταγή για το πιο νόστιμο χταπόδι τηγανητό - Το μυστικό είναι στη σάλτσα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Ακολουθήστε τη συνταγή του Άκη και φτιάξτε το πιο νόστιμο και ζουμερό χταπόδι. Το μυστικό της νοστιμιάς βρίσκεται στη σάλτσα με την μαγιονέζα και το λεμόνι.
Υλικά:
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κιλό χταπόδι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 ml ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. σπιτική μαγιονέζα
- 1 κ.γ. κάρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com