Τα μυζηθροπιτάκια με μέλι είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κρήτης. Τρώγονται για πρωινό ή σνακ κάθε ώρα της ημέρας και εάν θέλετε να τα φτιάξετε κι εσείς, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. τσίπουρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
- 250 γρ. μυζήθρα, φρέσκια, σπασμένη με τα δάχτυλά μας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
- 50 γρ. γάλα
Για τη συναρμολόγηση
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- μέλι, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com