Πίτσα με πέστο από σπανάκι και λαχανικά - Ιδιαίτερη και υγιεινή
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Μία συνταγή για πίτσα διαφορετική από όλες τις άλλες. Η ζύμη είναι σπιτική και χωρίς καθόλου αλεύρι. Αντί για σάλτσα ντομάτας έχει πέστο από σπανάκι και αντί για τυριά και αλλαντικά, λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 1/2 κρεμμύδι, ξερό, μέτριο
- 100 γρ. ηλιόσπορο
- 150 γρ. καρύδια
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
- 2-3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πέστο
- 100 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 50 ml νερό
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα λαχανικά
- 4-5 μανιτάρια champignon, μέτρια
- 1-2 ντομάτες, μέτριες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com