Ανοιξιάτικο πασχαλινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, ζελέ και μπανάνες

Σπιτική συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες, ζελέ και σαντιγί.

Ανοιξιάτικο πασχαλινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, ζελέ και μπανάνες

Αφήστε για λίγο καιρό τα κέικ και τα μπισκότα στην άκρη. Ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να φτιάχνετε δροσιστικά και άκρως ανοιξιάτικα γλυκά που θα σας φέρουν λίγο πιο κοντά στο Πάσχα και κατ' επέκταση... λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι! (όχι, δεν είναι νωρίς να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι ?)

Τα γλυκά ψυγείου τα λατρεύουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, γι' αυτό ανασκουμπωθείτε, μπείτε στην κουζίνα με τα μικρά σας και φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε φτιάξει ποτέ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε θα τα βρείτε εύκολα και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το φτιάξετε.

gliko psigiou me zele mpananes kai santigi 2

Υλικά:

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • σαντιγί σε σκόνη (2 φακελάκια που θα φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού)
  • ζελέ πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη σαντιγί σας και αφήστε τη στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το ζελέ σας και βάλτε το στο ψυγείο να αρχίσει να παγώνει σιγά-σιγά.

Σε ένα τάπερ ή ταψάκι (που συνήθως φτιάχνετε τα γλυκά ψυγείου -ορθογώνιο παραλληλόγραμμο-) βάλτε μια στρώση μπισκότα. Καλύψτε με λίγη σαντιγί και λεπτές φέτες μπανάνας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία τρεις φορές. Στην τελευταία στρώση μπισκότων, βάλτε σαντιγί, φέτες μπανάνες και το ζελέ που θα ελέγξετε πρώτα πριν το τοποθετήσετε από πάνω ότι έχει σταθεροποιηθεί λίγο στο ψυγείο και δεν είναι υγρό.

Μόλις καλύψετε όλο το γλυκό με το ζελέ, σκεπάστε με μια ζελατίνα ή το καπάκι του τάπερ και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Έπειτα είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved