Η συνταγή του Άκη για την παραδοσιακή καρυδόπιτα

Πιο νόστιμη δεν έχετε δοκιμάσει.

Η συνταγή του Άκη για την παραδοσιακή καρυδόπιτα

Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό παντός καιρού και εποχής. Ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για για την πιο αφράτη και ζουμερή καρυδόπιτα και είναι τόσο εύκολη που θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την καρυδόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. γάλα
  • βούτυρο, για το ταψί
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το ταψί

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved