Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό παντός καιρού και εποχής. Ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για για την πιο αφράτη και ζουμερή καρυδόπιτα και είναι τόσο εύκολη που θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την καρυδόπιτα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 360 γρ. αλεύρι σκληρό
- 4 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. καρυδόψιχα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. γάλα
- βούτυρο, για το ταψί
- αλεύρι γ.ο.χ., για το ταψί
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com