Πανακότα με γιαούρτι και μέλι - Ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πανακότα με γιαούρτι και μέλι - Ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό

H πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκά ιταλικής προέλευσης. Το όνομά της σημαίνει "ψημένη κρέμα" κι οι συνταγές ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να τη φτιάξουμε.

Από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές είναι αυτή του Άκη για δροσέρη και εύκολη πανακότα με μέλι και καρύδια. Ένα επιδόρπιο που αξίζει να φτιάξετε και που σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά:

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 80 γρ. καρύδια
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved