Ψωμί πρέτζελ από τον Άκη Πετρετζίκη - Αφράτο και ιδιαίτερο

Δοκιμάστε κι εσείς τη συνταγή του Άκη για πρέτζελ σε ψωμί.

Ψωμί πρέτζελ από τον Άκη Πετρετζίκη - Αφράτο και ιδιαίτερο

Το πρέτζελ είναι ένα αρτοπαρασκεύασμα ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γερμανία. Η γεύση του είναι αλμυρή και είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά και για σνακ κάθε ώρα της ημέρας.

Σήμερα σας προτείνουμε δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη για πρέτζελ σε... ψωμί. Είναι ακόμα πιο αφράτο και η ιδιαίτερη γεύση του σίγουρα θα σας κερδίσει.

Υλικά:

  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. σόδα μαγειρική
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved