Φτιάξτε το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι σε σχήμα κουλούρας. Είναι αφράτο, με μαστιχωτή υφή και υπέροχη γεύση.
Υλικά:
- 150 γρ. νερό
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 50 γρ. βούτυρο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. μέλι
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 γρ. μαχλέπι
- 1 1/2 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ασπράδι
- 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com