Πασχαλινό τσουρέκι με ελαιόλαδο - Φτιάξτε το όπως ο Άκης
Πασχαλινό τσουρέκι χωρίς καθόλου γαλακτοκομικά.
Αφράτο μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι δια χειρός Άκη Πετρετζίκη. Αυτή η συνταγή δεν περιέχει καθόλου βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά και είναι ιδανική εάν έχετε δυσανεξία στην λακτόζη ή αν απλώς φέτος θέλετε να δοκιμάσετε μία πιο υγιεινή παραλλαγή.
Υλικά:
- 12 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 440 γρ. νερό, χλιαρό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο
- 1 κρόκο, για άλειμμα
- σουσάμι, για διακόσμηση
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com