Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα και κάστανο - Ιδιαίτερο και λαχταριστό
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Εάν ακόμα δεν έχετε φτιάξει ταπασχαλινά σας τσουρέκια, φέτος μπορείτε να δοκιμάσετε μία εναλλακτική συνταγή και να φτιάξετε ένα αφράτο και αρωματικό τσουρέκι γεμιστό με κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας! Θα ξετρελάνει τους πάντες.
Υλικά:
- 60 γρ. νερό, χλιαρό
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 γρ. μαχλέπι
- 2 γρ. μαστίχα
- 5 γρ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 2 αβγά, μέτρια
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. πουρέ κάστανο
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
- 340 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 30 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com