Κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά - Ιδιαίτερο και πεντανόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Κέικ με πετιμέζι και μπαχαρικά - Ιδιαίτερο και πεντανόστιμο

Ένα διαφορετικό, νόστιμο κέικ με την ιδιαίτερη γεύση από το πετιμέζι. Φτιάξτε το σε μόλις μία ώρα και απολαύστε το με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.

Υλικά:

  • 120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια +έξτρα για το ταψί
  • 250 ml νερό
  • 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 140 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 300 ml πετιμέζι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο, φρέσκο
  • 2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
  • 250 γρ. αλεύρι dinkel, +έξτρα για το ταψί
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, ξερό, σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, λίγη για το πασπάλισμα
  • σαντιγί, λίγη, χτυπημένη για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved