Τώρα που καλοκαιριάζει, φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκάκι του Άκη με μύρτιλα, λεμόνι, φιστίκια Αιγίνης και μία τραγανή βάση από ηλιόσπορους και σπόρους chia.
Υλικά:
Για την 1η στρώση (βάση)
- 120 γρ. ηλιόσπορο, καθαρισμένο
- 80 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 1 κ.σ. σπόρους τσία
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 4 σταγόνες στέβια
Για τη 2η στρώση (γέμιση)
- 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 4 κ.σ. νερό
- 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. στέβια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη 3η στρώση
- 100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Για τη σαντιγί
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, φυτική
- 1/2 κ.γ. στέβια
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com