Φτιάξτε μία σπιτική πέστο από παντζάρι και χρησιμοποιήστε την ως άλειμμα στις μπρουσκέτες σας ή ακόμα και ως σάλτσα στα μακαρόνια.
Υλικά:
- 400 γρ. παντζάρια, βρασμένα, καθαρισμένα
- 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
- 200 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
- φύλλα βασιλικού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com