Σνακ για τα παιδιά: Σπιτικά μπισκότα λεμονιού χωρίς γλουτένη
Μπισκότα με άρωμα λεμονιού και χωρίς γλουτένη.
Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και εσείς ξεκινήσατε να τους ετοιμάζετε και πάλι ταπεράκι. Όσες όμως επιλογές κι αν έχετε, κάποια στιγμή εξαντλούνται γιατί ως γνωστόν τα παιδιά δεν τρώνε τα πάντα. Έχουν δε μια αδυναμία στα γλυκά σνακ, ειδικά όταν βλέπουν άλλους συμμαθητές τους να τρώνε κρουασάν σοκολάτας, κέικ σοκολάτας, μπάρες ( σοκολάτας κι ευτές) , κ.ο.κ.
Τις ημέρες λοιπόν που το σνακ θα είναι γλυκό, φτιάξτε αυτά τα σπιτικά μπισκότα με άρωμα λεμονιού. Είναι πεντανόστιμα και χωρίς γλουτένη σε περίπτωση που το παιδί σας ή κάποιο μέλος της οικογένειας έχει ευαισθησία ή δυσανεξία στη γλουτένη.
Υπενθυμίζουμε ότι ευαισθησία στη γλουτένη, είναι μια κατάσταση που προκαλείται από ανοσοποιητική αντίδραση στις τροφές που την περιέχουν και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Πρόκειται για ένα ιατρικό πρόβλημα και όχι μια τάση της εποχής, γι' αυτό και μόνο όσοι έχουν ευαισθησία στην γλουτένη πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που την περιέχουν.
Υλικά
- 1 αυγό
- 55 γραμμάρια ζάχαρης (¼ φλιτζάνι)
- 30 ml φυτικό έλαιο (2 κουταλιές της σούπας)
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 60 ml χυμό λεμονιού (¼ φλιτζάνι)
- 270 g αλεύρι ρυζιού (2 φλιτζάνια)
- 50 γρ. κορν φλάουρ (¼ φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας)
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού)
- ζάχαρη άχνη
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πόσο εύκολα θα φτιάξετε αυτά τα νόστιμα μπισκότα λεμονιού: