Ανοιξιάτικο κέικ με λεμόνι και φράουλες - Ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Τα κέικ είναι από τα πιο εύκολο γλυκάκια που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι και σήμερα σας προτείνουμε μία ιδιαίτερη συνταγή του Άκη για αφράτο κέικ με γεύση λεμόνι και επικάλυψη μαρμελάδας από φρέσκιες φράουλες. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!
Υλικά:
Για το κέικ
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας.
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά
- 100 γρ. πολέντα
- 250 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- ξύσμα λεμονιού, από 3 λεμόνια
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τις φράουλες
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com