Σπιτική λεμονάδα: Tρεις διαφορετικές συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη
Λεμονάδα κλασική, με τζίντζερ ή λεμονάδα mojito; Εσείς ποια προτιμάτε;
Καύσωνας έρχεται, τι καλύτερο από το να φτιάξουμε σπιτικές λεμονάδες για να απολαύσουμε το απόγευμα στο μπαλκόνι μας; Ο Άκης έχει, όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις πανεύκολες συνταγές για να φτιάξουμε αυτήν που μας αρέσει.
Υλικά:
Για την κλασική λεμονάδα
- 25 ml χυμό λεμονιού, φρέσκο
- 25 ml σιρόπι, ζάχαρη
- 75 ml νερό
- λεμόνι, σε φέτα για γαρνιτούρα
Για τη λεμονάδα ginger
- 25 ml χυμό λεμονιού, φρέσκο
- 12,5 ml σιρόπι, ζάχαρη
- 75 ml τζιτζιμπίρα
- τζίντζερ, ζαχαρωμένο, για γαρνιτούρα
- φλούδα λεμονιού, για γαρνιτούρα
Για τη λεμονάδα mojito
- 25 ml χυμό λάιμ, φρέσκο λάιμ
- 25 ml σιρόπι, ζάχαρη
- 75 ml νερό
- 8-10 φύλλα δυόσμου
- δυόσμο, κορυφή, για γαρνιτούρα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com