Τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές για γλυκά κέικ
- Κέικ μπανάνα με σοκολάτα χωρίς μίξερ
- Κέικ σοκολάτας με δύο υλικά
- Κέικ γιαουρτιού
Συνταγές για κέικ που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
To κέικ είναι από τα γλυκά που πάντα τρώγονται με ευχαρίστηση τόσο από τα παιδιά όσο και από τους μεγάλους.
Είναι ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό σνακ όλης της οικογένειας και το σημαντικότερο, φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο. Όσο για τις επιλογές… Όρεξη και διάθεση να έχετε να δοκιμάζετε νέες γεύσεις.
Εμείς σας προτείνουμε σήμερα τρεις εύκολες και νόστιμες συνταγές για κέικ και είμαστε σίγουρες ότι θα τις ευχαριστηθείτε .
Κέικ μπανάνα με σοκολάτα χωρίς μίξερ
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι, συν 1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι
- ¼ φλιτζάνι, συν 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
- ⅛ αλάτι
- ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Λιώστε σε ένα μπολ τις μπανάνες με το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ( κρατήστε μια κουταλιά της σούπας) , τη βανίλια
και ανακατέψτε. Ρίξτε στη συνέχεια το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πάρτε τη φόρμα, βουτυρώστε την , πασπαλίστε τη βάση με λίγο κακάο και απλώστε το μίγμα.
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο σε μπάλες τις οποίες στη συνέχεια θα πιέσετε στο μείγμα ώστε να ενσωματωθούν και ψήστε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Κέικ σοκολάτας με δύο υλικά
φώτο: kidspot.com.au
Υλικά
- 3-4 αυγά
- 250 γραμμάρια μερέντας ή νουτέλας
Εκτέλεση
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλό ταψάκι
Χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά.
Ταυτόχρονα ζεσταίνετε τη μερέντα ή τη νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αρχίστε να ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά στην μερέντα και να ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι που έχετε ετοιμάσει.
Ψήστε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου αερόθερμο.
Κέικ γιαουρτιού
φώτο: pexels.com /Lisa
Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με γεύση λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούςΧτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Με το τελευταίο αυγό ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα.Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Στο μπολ με το βούτυρο ρίχνετε εναλλάξ και σταδιακά το αλεύρι και το γιαούρτι, ξεκινώντας με το αλεύρι, συνεχίζοντας να χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ. Αν βγει στεγνό, κλείνετε το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το τοποθετείτε στην πιατέλα. Το κόβετε, μόλις κρυώσει καλά.