Το πορτοκάλι είναι άφθονο σε βιταμίνη C όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.
Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.
Το άρωμά του είναι χαρακτηριστικό γι΄αυτό και χρησιμοποιείται στη ζαχαραοπλαστική. Κι αφού θυμηθήκαμε τη διατροφική αξία του πορτοκαλιού, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα νοστιμότατο και πολύ εύκολο κέικ με πορτοκάλι.
Υλικά
1 πορτοκάλι πλυμένο με τη φλούδα χωρίς σπόρια
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο συν 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο (70 ml)
1/2 φλιτζάνι (100 γρ.), προσθέστε 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) αν θέλετε το κέικ πιο γλυκό
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (250 γρ)