Σαλάτα με πλιγούρι, ροδάκινο και κοτόπουλο - Καλοκαιρινή και πολύ ιδιαίτερη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μία χορταστική και δροσιστική σαλάτα με κοτόπουλο, πλιγούρι, ροδάκινο και φέτα. Μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
- 25 γρ. δυόσμο
- 25 γρ. άνηθο
- 50 γρ. βασιλικό
- 2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. φέτα, θρυματισμένη
- 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
Για το πλιγούρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πλιγούρι
- 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 240 γρ. νερό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το κοτόπουλο
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι, φρέσκο
- αλάτι
- 1 κλ. θυμάρι
- 1 κλ. ρίγανη
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για τη σαλάτα
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνι
- 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com