Νηστίσιμο γεμιστό καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Νηστεύετε; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη.
Γεμίστε τα καλαμάρια με λιαστές ντομάτες, νηστίσιμο λευκό τυρί και συνοδεύστε τα με σαλάτα από σελινόριζα και σπιτική σάλτσα πέστο.
Υλικά:
- 4 καλαμάρια, καθαρισμένα
- 200 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη σαλάτα
- 1/4 σελινόριζα
- 1 καρότο
- 1 μήλο πράσινο
Για την πέστο
- 1 σκ. σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φύλλα βασιλικού
- 40 γρ. κάσιους, ψημένα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό, φρέσκο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φέτες λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com