Φτιάξτε λαχταριστές τυροκροκέτες με σουσάμι και συνοδεύσετε τις με σάλτσα ντομάτας. Αυτό το ορεκτικό, θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Υλικά:
Για τη μαρμελάδα ντομάτα
- 500 γρ. ντομάτες, χωρίς φλούδες και σπόρια, κομμένες στα 2
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 4 σκ. σκόρδο
- 70 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 30 γρ. σάλτσα σόγιας
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. μηλόξιδο
Για τις τυροκροκέτες
- 125 γρ. γραβιέρα
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα πιπέρι
Για το πανάρισμα
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 100 γρ. σουσάμι
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com