Φλωρεντίνες με πορτοκάλι και αμύγδαλα - Εύκολο γλυκό σε 30 λεπτά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Οι φλωρεντίνες είναι ένα τραγανό και πεναντόστιμο γλυκό που λέγεται ότι χρησιμοποιούσε η Μαρία Αντουανέτα ως βάση σε πολλές από τις τρούρτες που τις άρεσαν.
Οι συνταγές για να τις φτιάξετε ποικίλουν και σήμερα ο Άκης μας δείχνει τη δική του με πορτοκάλι και αμύγδαλα.
Υλικά:
- σπορέλαιο, για τα ταψιά
- 2 ασπράδια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 260 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- νερό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com