Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με μπαχαρικά - Μία ιδιαίτερη συνταγή
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με αχλάδια και κρέμα βαλσάμικο. Ιδανικό τώρα που φθινοπωριάζει.
Υλικά:
- 1,2 κιλά αχλάδια
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml κρέμα βαλσάμικο
- 100 γρ. μέλι
- 200 γρ. πηκτίνη
- 1 στικ κανέλα
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1/2 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com