Τάρτα με λεμόνι και raspberries από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα πρωτότυπο γλυκό με ιδιαίτερη γεύση.
Συνταγή για δίχρωμη γλυκιά τάρτα με lemon curd, πουρέ raspberry και σπιτική ζύμη.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη lemon curd
- 2,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 3 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
Για τη στρώση raspberries
- 400 γρ. πουρέ raspberry, κτψ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αγάρ αγάρ
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com