Η πιο νόστιμη συνταγή για πιροσκί γεμιστά με πατάτες και μανιτάρια είναι αυτή
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του 'Ακη Πετρετζίκη.
Το pirozhki (πιροσκί) είναι το κατεξοχήν γιορτινό φαγητό των Ρώσων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του («πιρόγκ» στα ρωσικά σημαίνει «πίτα», ενώ «πιρ» σημαίνει «γιορτή»). Πρόκειται για μια πεντανόστιμη, αφράτη ζύμη η οποία στο εσωτερικό της κρύβει τη γέμιση. Μια γέμιση που μπορεί να είναι γλυκιά (κρέμα, σοκολάτα κ.ά.) ή αλμυρή (με κιμά, πατάτες, χόρτα κ.ά.).
Πώς θα τα φτιάξετε:
Για τη ζύμη
240 γρ. γάλα, (χλιαρό, όχι πάνω από 40°C)
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το άνοιγμα του φύλλου
1 1/2 κ.γ. αλάτι
3 αβγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
4 πατάτες, μέτριες, βρασμένες και περασμένες από μύλο λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια champignon, μικρά, κομμένα στη μέση ή στα 4
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com