Τυροπιτάκια για μωρά και παιδιά - Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

 

 

Τυροπιτάκια για μωρά και παιδιά - Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Είστε μαμά με μικρά παιδιά και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο σνακ για εκείνα και μάλιστα χωρίς κόπο και χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο; Υπάρχουν αρκετές γρήγορες και νόστιμες συνταγές για τα παιδιά και τα μωρά σας. Λίγο αλεύρι, λίγο γιαούρτι, αβγά, σπορέλαιο και έτοιμα.

Πάμε να δούμε μερικές συνταγές για τυροπιτάκια αναλυτικά παρακάτω.

Τυροπιτάκια με ανθότυρο για μωρά

tiropitakia gia mora 3

Κάποιος θα αναρωτηθεί... τυροπιτάκι το μωρό; Κι όμως, η νέα φιλοσοφία του baby led weaning που ήρθε για να μείνει, θέλει τα μωρά να τρώνε τις τροφές χωρίς να τις πολτοποιήσει μια μαμά πρώτα. Κάποιες μαμάδες θα σκεφτούν τον κίνδυνο του πνιγμού και πολύ σωστά θα κάνουν. Όμως οι ειδικοί ακόμη και σε αυτή την περίπτωση αναφέρουν ότι κίνδυνος πνιγμού για ένα βρέφος υπάρχει ακόμη και όταν το μικρό σιτίζεται με τις πολτοποιημένες τροφές. Όμως, αν ένα μωρό είναι έτοιμο να περάσει στο στάδιο της στέρεας τροφής, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Όπως και να έχει όμως οι γονείς πρέπει πάντα να επιβλέπουν το παιδί τους την ώρα που τρώει ειδικά αν ακολουθούν τη μέθοδο baby led weaning.

Τα τυροπιτάκια για μωρά με ανθότυρο εύκολα μπορεί να τα φτιάξει μια μαμά.

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • ανθότυρο

Πώς θα το φτιάξετε: Σε ένα μπολ ζυμώστε όλα τα υλικά εκτός από το ανθότυρο. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, φτιάξτε τυροπιτάκια που θα γεμίσετε με ανθότυρο. Ψήστε, αφήστε τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Τυροπιτάκια κουρού για παιδιά

tiropitakia gia mora 4

Τα υλικά για να φτιάξετε μια νόστιμη ζύμη κουρού είναι η εξής:

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 125 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • λίγο αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • Φέτα
  • Γραβιέρα
  • Ασπράδι από ένα αβγό

Πώς θα τα φτιάξετε: Ζυμώστε τη ζύμη σας και αφού είναι έτοιμη, σε ένα μπολ φτιάξτε τη γέμισή σας. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τυριά με το ασπράδι αβγού. Τέλος φτιάξτε τα τυροπιτάκια και ψήστε τα. Αν θέλετε μπορείτε με έναν κρόκο αβγού να αλείψετε τα τυροπιτάκια πριν τα ψήσετε για ένα έχουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.

Τυροπιτάκια με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

tiropitakia gia mora 1

Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείτε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας τυροπιτάκια και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Θα χρειαστείτε:

  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 20 γραμμάρια baking powder
  • φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αβγό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο γάλα

Πώς θα τα φτιάξετε: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και το baking powder. Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, φτιάξτε σε ένα δεύτερο μπολ τη γέμιση, ανακατεύοντας το γάλα, με τη φέτα, το αβγό και το ελαιόλαδο. Γεμίστε τα τυροπιτάκια σας και ψήστε τα.

Τυροπιτάκια για παιδιά της mamatsita έτοιμα σε 5 λεπτά

tiropitakia gia mora 5

Η "μαμά στην τσίτα" έχει την τέλεια μαμαδίστικη συνταγή για τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια. Σημειώστε τα υλικά της και φτιάξτε τα για τα παιδιά σας, μικρά και μεγάλα!

Υλικά:

για τη ζύμη

  • 1 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
  • 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 2 κεσεδάκια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα τυριού
  • 1 κομμάτι φέτα θρυμματισμένη (πέριπου 100 γραμμάρια)
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

extras

  • κρόκο αυγού + 1 κ γλ νερό για την επάλειψη
  • λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Πώς θα τα φτιάξετε: Σε ένα βαθύ μπολ προσθέστε τα υλικά της ζύμης και ανακατέψτε ζυμώνοντας με το χέρι. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε κι ανακατέψτε με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίξτε τα στον πάγκο με το χέρι δίνοντας ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Γεμίστε τα τυροπιτάκια σας με τη γέμιση που θα φτιάξετε, περάστε με αβγό και σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved