Choux Craquelin: Το εντυπωσιακό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε τραγανά μπισκότα με αφράτα σου και γεμίστε τα με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα. Αυτό το γλυκό σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Υλικά:
Για το μπισκότο
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τα σου
- 125 γρ. γάλα
- 125 γρ. νερό
- 125 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 γρ. αλάτι
- 4-5 αβγά, μεσαία
Για τη γέμιση
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com