Κολατσιό για το σχολείο: Μπουγάτσα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε μία ιδιαίτερη μπουγάτσα με φύλλο σφολιάτας, αχλάδια, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και μπορούν να την απολαύσουν για απογευματινό ή για κολατσιό στο σχολείο.
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 αχλάδια
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. ξηροί καρποί, χοντροκομμένους
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
Για την κρέμα
- 3 κρόκους
- 400 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κρασί κόκκινο, γλυκό
- 50 γρ. βούτυρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com