Σαρλότ: Εντυπωσιακή τούρτα με βελούδινη κρέμα για το γιορτινό τραπέζι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για επιδόρπιο στο τραπέζι των Χριστουγέννων; Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη τούρτα με σαβαριάρ, βελούδινη κρέμα και επικάλυψη μαρμελάδας φράουλα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά:
Για το σιρόπι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σπόρους
50 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
250 γρ. σαβαγιάρ
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ. φρέσκα μούρα
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com