Τούρτα με πολύχρωμο κέικ και βουτυρόκρεμα (εικόνες)
- Πώς θα φτιάξετε την τούρτα
- Υλικά για το κέικ
- Υλικά για τη βουτυρόκρεμα
- Βήμα-Βήμα η διαδικασία
- Βίντεο για τη διακόσμηση
Οι τούρτες έχουν την τιμητική τους, γιατί καθημερινά παιδιά γιορτάζουν τα γενέθλιά τους. Πολλές μαμάδες, τα τελευταία χρόνια επιχειρούν μόνες τους να φτιάξουν την γενέθλια τούρτα των παιδιών τους και αν μας ρωτάτε, τα καταφέρνουν με επιτυχία.
Σίγουρα στα social media και στις ομάδες που ακολουθείτε, θα έχετε δει φωτογραφίες από τούρτες που φτιάχνουν οι μαμάδες για τα παιδιά τους για πρώτη φορά.
Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε μια εύκολη συνταγή για τούρτα, που θα μπορέσει να τη φτιάξει ακόμη και μια μαμά που πιστεύει ότι δεν "το έχει" με τη διακόσμηση.
Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά για το κέικ, τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα και βήμα βήμα όλη τη διαδικασία για να έχετε ένα τελικό αποτέλεσμα, σαν αυτό της φωτογραφίας.
Υλικά για το κέικ
- 6 αυγά
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια
- 125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γραμμ. κoρν φλάουρ
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.τ.σ πολύχρωμη τρούφα (σαν αυτή τη φωτογραφίας)
Πώς θα φτιάξετε το κέικ
Βήμα 1ο: Στο μίξερ χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις "φουσκώσει" βάλτε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
Βήμα 2ο: Σε ένα άλλο μπολ με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια με την πρέζα αλάτι, μέχρι να έχετε μια σταθερή μαρέγκα. Τέλος, βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μέχρι να γυαλίσει.
Βήμα 3ο: Βάλτε τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 4ο: Βάλτε στο μπολ με τα αβγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το baking powder, αφού τα έχετε κοσκινίσει πρώτα. Ανακατέψτε με μια μαρίζ, προσθέστε την πολύχρωμη τρούφα, ανακατέψτε και βάλτε στα ταψάκια σας. (τα ταψάκια βουτυρώστε τα και αλευρώστε τα).
Βήμα 5ο: Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει καλά.
Δείτε ένα βίντεο για ακόμη πιο αφράτο κέικ
Υλικά για τη βουτυρόκρεμα
- 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (82% λιπαρά)
- 340 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή μην το αφήσετε να μαλακώσει πάρα πολύ.
Βήμα 2ο: Βάλτε το στο μίξερ, προσθέστε το φτερό και αφήστε το να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου 5 με 7 λεπτά.
Βήμα 3ο: Με μια σπάτουλα βγάλτε από τα τοιχώματα του κάδου και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Προσοχή. Θα πρέπει να κοσκινίσετε τη ζάχαρη πριν την χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 4ο: Βάλτε στην αρχή τη μισή ζάχαρη μέσα στο βούτυρο, ανακατέψτε στην χαμηλή ταχύτητα αρχικά και αργότερα δυναμώστε στην μεσαία και έπειτα γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά. Αφού χτυπηθεί καλά, σταματήστε το μίξερ, βάλτε την υπόλοιποι ζάχαρη και χτυπήστε τη για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 5ο: Αφού έχετε ένα αφράτο μείγμα, προσθέστε μερικές σταγόνες γάλα που θα έχετε προσθέσει μέσα μερικές σταγόνες βανίλιας. Χτυπήστε για 3-4 λεπτά.
Βήμα 6ο: Μόλις η βουτυρόκρεμα γίνει λευκή, απαλή και μεταξένια τότε είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας. Μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας.
Πώς θα φτιάξετε την τούρτα
Αφού έχετε φτιάξει το κέικ σας μπορείτε με ένα μαχαίρι ή μια κλωστή, να το κόψετε, δημιουργώντας πιο λεπτά στρώματα. Χρησιμοποιήστε το σαν παντεσπάνι.
Γεμίστε κάθε στρώση με βουτυρόκρεμα και δημιουργήστε μια τούρτα με 4 στρώσεις κέικ και 4 στρώσεις βουτυρόκρεμας.
Καλύψτε εξωτερικά με την βουτυρόκρεμα που θα κρατήσετε και φτιάξτε σχέδια με ένα κουτάλι ή πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα.
Βίντεο για σχέδια
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορείτε να διακοσμήσετε μια τούρτα χρησιμοποιώντας μόνο ένα κουτάλι ή πιρούνι.
πηγή φωτογραφιών: Instagram account @socalmoms