My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε γιορτινά μπισκοτάκια!
Σήμερα είμαι πολύ ενθουσιασμένη επειδή σας έχω ένα πολύ Χριστουγεννιάτικο θέμα! Είμαι σίγουρη πως έχετε θαυμάσει κάποιο Χριστουγεννιάτικο στολίδι από μπισκότο ή ένα μπισκοτόσπιτο!
Θα σας παρουσιάσω λοιπόν πως να φτιάξετε μόνες σας,τη ζύμη για αυτές τις ξεχωριστές δημιουργίες.
Για τη ζύμη Gingerbread θα χρειαστούμε:
2 1/2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 κουτ.γλ αλάτι,
1/2 κουτ.γλ σόδα,
2 κουτ.γλ τζίντζερ σε σκόνη ( θα το βρείτε στο super market),
1/2 κούπα βούτυρο,
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή,
1 αυγό
1/2 κούπα γλυκόζη
1/2 κουτ.γλυκού από ότι μπαχαρικά εσείς προτιμάτε (π.χ κανέλα,γαρίφαλο,μοσχοκάρυδο τριμμένο κ.α) εγώ έβαλα λίγο απ'όλα!
λίγο κακάο (προαιρετικά,αν θέλετε τα μπισκοτάκια σας ή το σπιτάκι σας να είναι πιο σκούρο σε χρώμα)
Εκτέλεση:
Κοσκινίστε μπαχαρικά,αλεύρι,σόδα και το αλάτι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας σας και προσθέστε τη ζάχαρη τη γλυκόζη και το αυγό (χτυπήστε το λίγο πριν το ενσωματώσετε με τα άλλα υλικά)
Ανακατέψτε ζωηρά και σιγά σιγά προσθέστε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά. Ζυμώστε ώστε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Αν σας κολλάει στα χέρια σημαίνει πως θέλει λίγο αλεύρι ακόμα. Έτοιμη!
Μπορείτε να τη φυλάξετε στο ψυγείο για αρκετές μέρες αφού πρώτα την έχετε τυλίξει με μια πλαστική μεμβράνη.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και αμέσως ανοίγοντας τη σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη και με ένα κουπάτ να κόψετε τα μπισκότα της επιλογής σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180'C σε αντιστάσεις πάνω-κάτω για 12 λεπτά. Αν επιθυμείτε να τα κάνετε στολίδια με ένα καλαμάκι μεγάλο κόψτε μια τρυπούλα εκεί που επιθυμείτε να περάσετε τη κορδελίτσα.
Εμείς φτιάξαμε τα πρώτα μπισκότα- στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο μας δεντράκι με την Αγγελική μου και τον Γιώργο μου! Δείτε και τις δικές τους δημιουργίες! Το διασκεδάσαμε πραγματικά! Ανυπομονούμε να τα κρεμάσουμε στο δεντράκι μας!
Δημιουργήστε και εσείς με τα παιδιά σας, κάντε τη κουζίνα σας να γεμίσει με τα γέλια των παιδιών σας, επιστρατεύστε πολύχρωμες καραμελίτσες, τρούφες ,χρωματιστή ζάχαρη (σας έχω δείξει σε προηγούμενο θέμα πως να χρωματίσετε τη ζάχαρη) και διασκεδάστε το φτιάχνοντας πρωτότυπα και μοναδικά στολίδια που τρώγονται!
Την επόμενη φορά θα σας δείξω βήμα-βήμα πόσο εύκολα μπορούμε με την ίδια ζύμη να φτιάξουμε και ένα μπισκοτόσπιτο!
Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby