Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας με μόλις δύο υλικά (vid)

  • Ημέρα σουφλέ σοκολάτας: Γιορτάστε την φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο σουφλέ
  • #ChocolateSouffleDay: Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σουφλέ σοκολάτας
Πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας με μόλις δύο υλικά (vid)

Το σουφλέ δεν χρειάζεται…συστάσεις. Είναι ένα ελαφρώς ψημένο κέικ που φτιάχνεται με κρόκους αυγών και χτυπημένα ασπράδια που συνδυάζονται με άλλα υλικά και μπορεί να σερβιριστεί ως ένα αλμυρό πιάτο ή ως γλυκό επιδόρπιο.

Η ονομασία προέρχεται από το γαλλικό ρήμα souffler, που σημαίνει «ανατινάζω» ή σε ελεύθερη μετάφραση «φουσκώνω» περιγράφοντας τέλεια ένα σουφλέ.

Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ιστορία του σουφλέ. Η αρχική ιδέα και συνταγή για σουφλέ πιστεύεται ότι προήλθε από ένα βιβλίο συνταγών που ονομάζεται La Cusinier Moderne, του Γάλλου μάγειρα Vincent La Chappelle, που δημοσιεύτηκε πριν από το 1742. Ο Chappelle ήταν ένας από τους πολλούς διάσημους Ευρωπαίους που βρέθηκαν να μαγειρεύουν για την Madame de Pompadour, την διαβόητη ερωμένη του Λουδοβίκου XV.

Ένα σουφλέ παίρνει τη γεύση του από τα υλικά που χρησιμοποιούν ενώ τα ασπράδια δίνουν την ώθηση για να φουσκώσει. Σε πολλούς αρτοποιούς αρέσει να τρυπούν το πάνω μέρος του σουφλέ αφού το βγάλουν από τον φούρνο. Έπειτα ρίχνουν πάνω του λαχταριστές σάλτσες, όπως σοκολάτα, βανίλια ή τυρί και μυρωδικά για μια αλμυρή γεύση.

soufle

#ChocolateSouffleDay - Γιορτάστε την με ένα σοκολατένιο σουφλέ φυσικά

Σήμερα λοιπόν που είναι Ημέρα σουφλέ σοκολάτας – δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο εμπνευστής του εορτασμού αυτής της ημέρας – μπορείτε αν την τιμήσετε, με τι άλλο, με ένα σοκολατένιο σουφλέ.

Κι επειδή μπορεί να μην έχετε τον απαιτούμενο χρόνο, βρήκαμε και σας προτείνουμε μια πανεύκολη συνταγή με μόλις δύο υλικά.

Τι θα χρειαστείτε

  • ½ φλιτζάνι άλειμμα φουντουκιού με σοκολάτα
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190˚C.
  • Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε δύο μπολ.
  • Στους κρόκους των αυγών, ανακατεύετε το άλειμμα φουντουκιού με σοκολάτα.
  • Στο δεύτερο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα δύο ασπράδια αυγών μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
  • Ρίξτε το ⅓ από τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας/κρόκου αυγού μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Προσθέστε τα υπόλοιπα ασπράδια στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ράμεκιν και ψήνετε για 15-17 λεπτά.
  • Το υπέροχο σοκολατένιο σουφλέ είναι έτοιμο.


Happy Chocolate Soufflé Day

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved