Νηστίσιμη λαχταριστή μηλόπιτα – Από τις πιο εύκολες που έχετε δοκιμάσει

φώτο: thesimplegreen.com
  • Μηλόπιτα χωρίς αυγά και βούτυρο
  • Έτοιμη σε περίπου μία ώρα ( προετοιμασία και ψήσιμο μαζί)

Η μηλόπιτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που συναγωνίζεται επάξια το κλασικό κέικ. Ίσως γιατί οι περισσότερες συνταγές συνδυάζουν τα μήλα με το κέικ και ακολουθούν και αρκετές με ζύμη τάρτας.

Επίσης είναι ένας εύκολος τρόπος να αξιοποιήσετε τα μήλα που έχετε στο σπίτι αρκετό καιρό. Εκτός λοιπόν από μια νόστιμη μαρμελάδα, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη μηλόπιτα με αυτά.

Κι επειδή είναι αρκετοί που νηστεύουν ή αποφεύγουν το γάλα και τα αυγά, σας προτείνουμε μια νηστίσιμη συνταγή για μηλόπιτα.

Σημειώστε ότι το κουρκούτι για αυτή τη συνταγή είναι παχύρρευστο και όχι υγρό, επομένως, όταν το ρίξετε στο ταψάκι, κουνήστε για να απλωθεί ομοιόμορφα.

φώτο: www.thesimplegreen.com

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

2 μήλα κόκκινα μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου + 4 κουταλιές της σούπας νερό, ανακατεμένα
¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι σπελτ ( ή ολικής)
2 κουταλάκια του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Για την επικάλυψη

2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

φώτο: www.thesimplegreen.com

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Στρώνετε σε ένα στρόγγυλο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το αλεύρι λιναρόσπορου με το νερό ( πρέπει να περιμένετε 5 λεπτά).
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε μαζί το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το μείγμα λιναριού. Σε ένα μικρό μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι σπελτ ή ολικής, το μπέικιν πάουντερ και το τζίντζερ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Απλώστε ομοιόμορφα το κουρκούτι στο ταψί και απλώστε τις φέτες μήλου σε ομόκεντρους κύκλους από πάνω. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε πάνω από το κέικ φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved