Βραδινό για όλη την οικογένεια: Νηστίσιμες συνταγές για μία εβδομάδα
- Βραδινό γεύμα: Απαραίτητο και την περίοδο της νηστείας
- Επτά συνταγές για βραδινό, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας
Το βραδινό γεύμα όπως έχουμε πολλάκις τονίσει είναι απαραίτητο για μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Την περίοδο της νηστείας ένα παραπάνω, καθώς πολλοί έχουν τάση να παραλείπουν γεύματα, να το παρακάνουν με την κατανάλωση υδατανθράκων και γενικά για όσο διάστημα διαρκεί η νηστεία να μην τρέφονται σωστά. Το μέτρο και η ισορροπία είναι το παν και ισορροπία σημαίνει μικρά και συχνά γεύματα και πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών από τις διάφορες ομάδες τροφίμων που επιτρέπονται εν μέσω Σαρακοστής.
Και αυτήν την εβδομάδα πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, παρακάτω έχουμε το εβδομαδιαίο μας μενού για βραδινό το οποίο περιλαμβάνει νηστίσιμες συνταγές, εύκολες και πολύ θρεπτικές.
Επτά νηστίσιμες συνταγές για βραδινό, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας
Δευτέρα
Σούπα λαχανικών
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κίτρινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
- ¼ σέλερι μεσαίου μεγέθους
- 55 γραμμάρια κολοκύθι
- 55 γραμμάρια φασόλια
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικά
- ½ φλιτζάνι νερό
- 85 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Τρίτη
Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια
Υλικά:
- 1,5 κούπα ρύζι
- 5 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.
Τετάρτη
Ντοματόσουπα που θα λατρέψουν και τα παιδιά
Υλικά:
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
- Χυμός 1 λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- Αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Πέμπτη
Κεφτεδάκια φακής
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι φακές (200γρ.)
- 1 ίντσα τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο ή λιωμένο)
- 1/2φλιτζάνι μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- Αλάτι για γεύση
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ή τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λαχανικό της επιλογής σας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μέτρια πατάτα (τριμμένη)
- 1 μέτριο καρότο (τριμμένο)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Παρασκευή
Πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 700 γραμμ. μεγάλα μανιτάρια, κατά προτίμηση portobello (ποικιλία φρέσκων μανιταριών που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα)
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. τσαγιού βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.
Σάββατο
Πένες ολικής με πέστο αβοκάντο
Υλικά:
- 500 γρ πέννες ριγέ ολικής αλέσεως
Για το πέστο:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κούπες φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
- 1/2 κούπα κουκουνάρι
- 1-2 κ σ χυμό λεμόνι
- 2 σκ σκόρδο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ντοματίνια
- αλάτι – πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.